torsdag 24 november 2011

Nä nu är jag verkligen upprörd!

Idag torsdag har jag redan tvingat lyssna till tre jullåtar! Vad har hänt? Varför håller ingen längre på traditionerna? Håller vi på att förstöra det "magiska" genom att smeta ut allt över tid? Ni vet lite så som har hänt med Kalle Anka på julafton - vilka sitter framför tvn då? Jo dom som är födda på 70-talet och innan dess!

Enligt mig ska julmusiken inte ljuda innan 1:a advent! Så på söndag åker julskivorna in i cd:n i bilen - där kommer ingen annan musik spelas fram till 13 januari;-)) Tror att Jöbacks skiva står först på tur, så när vi far till syrran på söndag är jag glad att det är tre mil så jag får lite tid i bilen tillsammans med grabbarna.

Men ett förtydligande behövs - ovanstående upprördhet gäller absolut inte glögg! Denna ädla dryck kan drickas under hela november, december, januari och februari. I varje fall om jag får bestämma;-))

5 kommentarer:

 1. ja, du vet att här har du en själsfrände! Inga traditioner verkar vara heliga längre, och vad värre är: när julen väl är här, då kommer dessa människor som kört i gång i förtid, att spy på alla julgrejor och slänga ut allt ett par dar efter julafton och börja med semlor och förbereda påsken! Nej tvi vale, var sak har sin tid-fast efter 40 år tröttnade jag iofs på Kalle Anka :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte hört någon jullåt ännu :)
  Men ska nog göra som dej, ta fram Jöbacks skiva och ut till bilen med den,den är underbar!!!
  håller med om glöggen..den kan drickas ett tag både innan och efter :)

  SvaraRadera
 3. Hamnade framför Lotta på Liseberg igår kväll eftersom Roger Pontare var med och Lilleman behövde gostid i fåtöljen (febrig av vaccin). Höll på att kräkas av "Julen är här" den 24 november! Men hallå??!! Man kan väl välja vilka sånger man sjunger när i programserien?

  Dags för semlor?

  SvaraRadera
 4. Sorry Anni men jag kräks redan när jag hör talas om Lotta så...
  Semlor är gott och kan avnjutas efter jul!

  SvaraRadera
 5. Hahaha DÄR skiljer vi oss! Jag håller hårt på "reglerna" - som i mitt fall kallas "traditioner" - íngen julmusik, ingen julbelysning och INGEN GLÖGG innan 1:a advent eller EFTER 20:e knut!! :P
  Kram på Dig!
  ~Titti

  SvaraRadera