torsdag 29 december 2011

Happy New Year! eller?

Sista arbetsdagen för i år gjord. Å det känns skönt. Har ett jobb som jag verkligen trivs med men det hindrar ändå inte att det känns skönt.

Året som gått har varit ett bra år men känslomässigt lite tyngre. Mycket nytt att förhålla sig till, både positivt och negativt. Många känslor att möta som jag innan inte vetat att jag ska möta eller på vilket sätt jag ska möta dem. Jag kommer summera mitt år och lägga planer för 2012 under morgondagen och lördagen. Tycker det känns skönt att reflektera.

Vad som händer på nyårsafton vet jag inte ännu. Två av grabbarna bor hos mig denna helgen. Den tredje är på resa. De två hemmavarande grabbarna är båda förkylda vilket gör att de inte vet om de ska hänga på kompisarna eller stanna hemma. Om dom är hemma känns det som om jag "borde" vara hemma med dem för att kunna rå om dom lite extra. En nyårsafton med grabbarna kommer säkerligen att dröja innan jag får tillfälle till. Jag har inga problem med att vara hemma. Laga extra god mat, dricka lite extra gott allt i mina myspys kläder. Men det låter ju så himla tråkigt! Nyår ska ju innebära fest, vänner, glitter och glamour. Å jag kan tänka mig det med men frågan är ju då med vilka? Sen är det ju lite sådär att när man kommer tillbaka till jobbet ska man "glänsa" med sin nyårsafton, ni vet ungefär som när man kom tillbaka till skolan efter sommarlovet och skulle rita en bild eller skriva en uppsats om vad man gjort under sommaren.

De flesta av mina vänner är par, par som i och för sig inte skulle ha några som helst problem med att bjuda med mig. Å jag skulle ha en underbart trevlig kväll i fantastiskt sällskap. Men det är i sammanhang som detta som jag hela tiden påminns om att min relationsstatus är förändrad mot när jag var gift.

Därför behöver jag hitta nya sammanhang utan att på något sätt tappa de jag redan har! Dessa sammanhang söker jag fortfarande och tills jag finner dem tror jag att jag håller mig här hemma i myspysbyxor och med god mat. Det gäller att trivas med sig själv helt klart och tänk jag kanske hittar någon ny sida som jag tidigare inte noterat;-))

4 kommentarer:

 1. All denna prestige - den kan stå en upp i halsen ibland!
  Jag skulle mycket väl kunna fira hemma med bara familjen och laga god mat tillsammans. Fast jag gillar att klä upp mig så en klänning hade jag nog fått dra på mig och lite mascara!!!

  Hoppas ni får det trevligt hur många och vem som nu ansluter sig till årets nyårsfirande. För även om allting inte är som det brukar är ett nytt år och nya möjligheter värt att välkomnas med pompa och ståt!

  Kram till dig

  SvaraRadera
 2. Jag tycker definitivt att jag kände mig utanför alla tvåochtvå länge. Numera är jag mycket med mig själv. Självvalt för det mesta.
  Behöver det just nu och njuter av att mest vara med mina närmaste.
  Så nyåret blir lugnt. Överreklamerad helg. Tror roligaste fester jag varit på är bl.a på juldagen då många hemvändare träffas:-)

  Varm kram och ha ett gott slut.
  2012 ska bli ett bra år. För både dig och mig!

  SvaraRadera
 3. Å vad jag känner igen mej i det du skriver om bl.a. att hitta nya sammanhang i sin nya "identitet" och alla dessa nya känslor och situationer som man inte visste fanns. Hursomhelst har jag lärt mej mycket av allt detta, både om mej själv och andra.
  Att fira nyår hemma tillsammans med grabbarna låter underbart, tycker jag.
  Ha det så bra och GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 4. Oj! Är ni så barnsliga på ditt jobb att ni ska bräcka varandra i festande? Jag har inte varit på nyårsfest på flera år, brukar fira här hemma med barnen och mina föräldrar. Inga som helst problem för mig. Ja, jag har faktiskt tackat nej till fester eftersom jag hellre vill fira med mina barn!

  Hoppas att ditt reflekterande gör att du kan sätta en ordentlig punkt här och där!

  SvaraRadera