måndag 22 juli 2013

Lyckligt lottad!

Är precis vad jag är det! Ledig från jobbet, solen skiner, två av tre grabbar i min närhet titt som tätt!

Suger verkligen på karamellen av att ha barnen hemma runt mig då jag inser att snart är de redo att testa sina vingar och flyga sin väg - precis så som det ska vara! Men ännu får jag ha dem hemma ett litet tag till. Höra deras mörka röster lugnt samtala på kvällen när jag lägger mig, ibland bullrar de till så som bara grabbar kan göra men vad gör det? Snart är det väl enbart mina egna snarkningar som bullrar här i lyan ;-)

Igår blev det våfflor med nygjord jordgubbssylt tillsammans med grabbarna och några extra gäster. Bordet förlängdes, stolar flyttades och det var trångt vill jag lova! Men vad gör det när man sen väl sitter där runt bordet och samtalar om ditten och datten. Om minnen från den gemensamma uppväxten, om mammor som ibland tar till drastiska saker som att klippa av elsladdar till tvspel eller tar med sig modemet till stranden...

Att sen få till en fisketur och se solen gå ner över Vänern, se fiskarna hoppa i vattnet, dricka en kall bärs, grilla korvar (okej skulle kunna grillat lite fisk oxå men inte så mycket så korven fick duga), få ett kvällsdopp, ligga inlindad som en kåldolme i en filt och mysa då inser jag att bättre än så här kan jag knappast ha det! Tänk att fått möta en person som så generöst bidrar med sitt tålamod och kunskap på detta sätt det gör mitt hjärta varmt på många sätt!


1 kommentar: