tisdag 10 december 2013

Tema tänder två

Tur att jag inte har lika många gaddar som den här filuren!

Så då var det klart då! Numera har jag ingen frisktandvårdsförsäkring. 
Tidigare har jag ju haft denna trygghet att betala 77 kr/månad under tre års tid och då få ett besök hos tandhygienisten och ett hos tandläkaren samt lagningar om något uppstår under de tre åren. Men se nu har jag inte den längre!
Att gå från nivå två med 77 spänn i månaden till nivå fyra och pröjsa upp mot 300 är inte ett alternativ för mig. Men se jag är en klok kvinna jag så numera har jag ett eget sparande på kontot som heter:

 Tänder
där sparas från och med nu 250 kr/månad vilket ju nästan är lika illa men då "äger" jag de pengarna! Hinner spara ihop en hel del innan mitt planerade besök i november 2014.
Å tillsammans med min nya elektriska tandborste tänker jag nu ta en fight med min tandsten och se till att överbevisa den där tandsköterskan att hon hade fel! Det känns tryggt att ha ett konto att plocka pengar ifrån om det nu mot förmodan blir den där tandsköterskan som får rätt ;-)


2 kommentarer:

 1. Mmm tandläkaren är inte billig usch, smart tänk tror jag ska annamma det :) så att jag också slipper svettas när/om jag behöver gå till tandis

  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du det är inte dumt att ha lite reserver inför tandläkarbesöken för de kan svida gott i plånboken!

   Radera