söndag 17 maj 2009

Fortsättning på reserapport

Med färska nyköpta mackor satte vi oss så i bilen igen för att resa vidare mot Amsterdam! Vi passerade många vägarbeten och fick känna av att sitta i kö. Vid 11-tiden var vi så i Holland - känns lite konstigt för man kör bara på som vanligt och vips är man i ett annat land!
Vid lunch stannade vi vid Kornwerder-zand som ligger vid dammen mellan Groningen och Amsterdam. Där njöt vi av sol och mackor, fil med honung i samt utsikten! Men det gällde att hålla i hatten för det blåste rejält.






Vid fyra var vi så framme i Amsterdam och installerade vid vårt hotell Thorbecke - ingen lyx men ändå rena sängar! Vi gav oss genast av för att ta en kall öl för nu ska här inte köras bil på ett tag! Härligt att sitta i solen med en kall öl vid sin hand!




Tog en runda i södra kanalbältet. Vi var hungriga och tillslut hittade vi en trevlig Italiensk restaurang - kul för planen var ju att åka till Rom. Vi åt Antipasta, valde olika pastarätter till detta drack vi ett gott rött vin och det hela avslutades med en Samboca.

Mätta och belåtna traskade vi vidare och hamnade snart vid blomstermarknaden.


Kvällen avslutades med en Irish Coffe i en bar nära hotellet. Somnade som små grisar;-))



Kan väl säga att hotellfrukosten var väl inget att hänga i julgranen men vi petade i oss så att vi inte skulle bli hungriga med en gång. Traskade mot Anne Franks hus - tyvärr kö utan dess like och då det bara var jag som ville in så....
... blev det en öl i solen istället;-))
Då det var förmiddag vågade vi oss in på Red light district oxå. Inte mycket aktion där inte men någon gång ska väl även de vila. Efter många många steg hittade vi så ett Pannkaks huis nära blomstermarknaden. Jag tog choklad på min, syrran och mamma tog jordgubbar och glass. Behöver jag säga att det var mumsigt värre?
På eftermiddagen blev det en runda med en kanalbåt längst kanalerna. Kul att se allt från ett annat håll.

Kvällen avslutades med Argentinsk grill - och proppmätta som vi blev tog vi en runda och jag passade på att testa lite kvällsfoto innan det var dags att sova igen.

Okej nu tar vi paus igen och så återkommer jag med slutet en annan dag!

1 kommentar: