fredag 30 mars 2012

Skomakaren

Idag var det dags att hämta skorna hos skomakaren. De skulle vara klara för hämtning mellan 15 och 17. Jag var där vid 15. Gissa om jag blev förvånad när skomakaren säger att jag kommer för tidigt men han går ändå och hämtar mina färdig skor.

Däremot får jag inte skorna! Först "måste" jag dricka en kopp kaffe för det ingår minsann i servicen. Så osvenskt! Men självklart tackar jag ja för jag är ju väluppfostrad;-))

Visas in i verkstan och anvisas plats. Kaffe kokas och under tiden får jag en "bägare" ja ser precis ut som något de drack ur i slott och herresäten för många år sedan. Men inte nog med det - jag skulle ha en liten sup oxå för det är ju ändå fredag! Men se där tog det stopp för mig så öppen och tillmötesgående är jag inte. Men om herr skomakaren vill ha så varsågod! Men se det gick inte för sig för om jag inte tog något så gjorde inte han det heller. Däremot rökte han även om jag tackade nej till även detta - jag måste nog vara rätt torr och trist i skomakarens ögon eller kanske bara så himla svensk;-))

Sen följde ett långt och intressant samtal om Armenien och att leva i Sverige samt riskerna med rökning det var ju ändå en folkhälsosamordnare som var på besök! När jag sen tackade för mig och gick hem visade det sig att klockan var 16 så då kunde jag ju få ut mina skor;-))

När jag gick noterade mannen att de skorna jag hade på mig hade släppt vid hälen - så nu är jag lovad att få det lagat utan kostnad! Självklart går jag tillbaka men tänker passa in besöket som en förfest - eller vad tycker ni?

Det som slår mig är att mannen måste vara ensam många timmar i sin butik och enormt pratsjuk samtidigt som jag tycker han är underbar. För om man inte kommunicerar med svenskar hur ska man då lära sig svenska eller vår kultur och våra levnadsvanor!

3 kommentarer:

 1. Alltid roligt att möta härliga människor :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilken skomakare! Klart det blir förfest hos honom :)

  SvaraRadera
 3. Hahaha det var roligt att läsa :)) Vilken skomakare :))

  Ann-Louise

  SvaraRadera